Avontuurlijk wonen voor een lage prijs

Profiel tijdelijke bewoner
Alvast neemt alleen kandidaat-bewoners in de database op die redelijkerwijs een opzegtermijn van ten minste 28 dagen kunnen hanteren. Bovendien moeten ze aantoonbaar netjes en representatief zijn, tussen 19 en 26 jaar en studerend op hbo- of wo-niveau. Het kan immers voorkomen dat er opeens een bezichtiging plaats heeft en dan moet het pand of de woonruimte er netjes uitzien. Dat geldt overigens ook voor de omgeving, zoals een tuin.
 
Privacy
Antikraak wonen tegen een lage prijs heeft ook een nadeel: je hebt minder privacy. Alvast is verantwoordelijk voor de staat van een pand en moet daarover te allen tijde rekenschap kunnen afleggen aan de eigenaar. Daarom komen wij regelmatig langs om het pand te inspecteren. Als we met een derde het pand komen bezichtigen, kondigen we dat ten minste 24 uur van tevoren aan. Dat doen we niet voor onze eigen inspecties. Een bewoner kan erop vertrouwen dat we zijn privacy respecteren en uitgebreid kloppen en bellen voordat we onszelf binnenlaten.
 
 

Alvast draagt het keurmerk voor leegstandbeheer (KLB). Als bewoners klachten hebben over inbreuk op hun privacy, kunnen ze bij het meldpunt daar een klacht indienen.

Als Alvast niet tevreden is over de staat van het pand, de woonruimte of de omgeving, kunnen wij een bewoner een waarschuwing geven. Wij doen er alles aan om zoiets te voorkomen.


Alvast, zorgvuldig en persoonlijk